Probiotika
Probiotika jsou živé organismy, které mají při správném dávkování velké zdravotní benefity na lidský organismus ...
Probiotika mají široké rozpětí účinků, zejména při orální konzumaci v důsledku
velkého vlivu na střevní mikroflóru a zlepšení obranyschopnosti.
Působí nejen ve střevě
Termín probiotika označuje vnitřně užíváné mikroorganismy, které mají pozitivní vliv na lidský i zvířecí
organismus, vyskytující se přímo ve střevním traktu. Aktivně působí na omezující produkci
organických kyselin, což se okamžitě promítne v prostředí trávicího ústrojí. Zde dochází ke značnému poklesu
kyselosti, což má samozřejmě za následek úplné zastavení množícího procesu škodlivých
bakterii i kvasinek. Zároveň tento pokles ph a redukce škodlivých bakterií zamezují ke vzniku
rakovinotvorného bujení ve střevě. Příznivě působí i na stimulaci imunitního systému.
Jedná se o bakterie z rodu Bifidobacterium, Lactobacillus a Streptococcus.
-
Normalizují potenciálně patogenní střevní mikroorganismy
-
Pro normální funkci imunitního systému
-
Optimalizuje kvalitu kůže
-
Pro normální funkci činnosti střev
-
Normalizují patogeny v těle
-
Optimalizují střevní mikroflóru v případě konzumace antibiotické léčby
V poslední době jsou probiotika podrobena velkým zkoumáním, ať už z důvodu podpory zdraví lidí, nebo z
hlediska komerčních zájmů.
Působí proti vaginální infekci?
Podle nejnovějších výzkumů normalizuje konzumace probiotik hladinu cholesterolu,
napomáhají toleranci laktózy v případě alergie na laktózu, podílí se na normální funkci krevního
tlaku a působí pozitivně v případě vaginálních infekcí. Kromě ústní konzumace se však
nyní probiotika stávají také jednou ze složek topicky aplikovaných přípravků péče o pleť. Stejně jako
napomáhají dosáhnout rovnováhy v trávicím traktu, působí tak také na pleť. Tyto přípravky mají na pokožku
zklidňující vliv a využívají se i při terapii akné.
Potravinové zdroje probiotik:
-
Kefíry, jogurty, zakysané podmáslí, kyšky
Kromě důležitých látek v podobě vápníku, fosforu a různých vitamínů disponují živými kulturami,
jenž udržují rovnovážný stav střevní mikroflóry.
-
Jogurtové mléko
Zde se nachází tradiční protosymbiotická směs bakterií
-
Acidofilní mléko
Objevuje se mimo bakterie Lactobacilus acidophilus také další důležité kultury.
-
Kvalitní sýry a kysané zelí
Tyto potraviny mají určitou koncentraci probiotických látek.
V různých lékárnách, zdravotních poradnách či online prodejnách není dnes problém zakoupit
probiotika v podobě doplňků stravy.
Veškeré další informace a klinické studie byly odstraněny na základě Nařízení EU ...